Deelnemers en toeschouwer gewond bij Zeepkistenrace Volkel

Dat zeepkistenraces niet voor lafaards zijn, is zaterdag bewezen in Volkel. Meerdere karretjes vlogen uit de bocht en daarbij raakten een toeschouwer en twee deelnemers gewond. 

Eén van de deelnemers brak zijn pols en een andere racer raakte lichtgewond aan zijn kuitbeen. Ook een van de toeschouwers moest langs de EHBO. Hij werd geraakt door een zeepkist die uit de bocht vloog en hield daar een snee in zijn enkel aan over. 

Aan de wedstrijd deden 26 teams mee, die in een zelfgemaakt vervoersmiddel vanaf een schans naar beneden roetsjten. Vervolgens moesten zij in een zo snel mogelijk tijd een zestig meter lang parcours afleggen.  

Veiligheid aanscherpen
De organisatie betreurt de ongevallen, maar kijkt met 700 bezoekers terug op een succesvolle eerste editie. Daarom is het volgens de organisatie vrijwel zeker dat er volgend jaar weer een Zeepkistenrace in Volkel komt, maar dan wel veiliger. "Een idee zou bijvoorbeeld zijn om een tribune te bouwen, waardoor het publiek meer afstand heeft van het parcours," aldus organisator Tim van den Bosch. 

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen