Droneparcours Schaijk tijdelijk dicht op last van Defensie

Het droneparcours op het nieuwe Roompot vakantiepark in Schaijk is tijdelijk gesloten. Het ministerie van Defensie tikte het park op de vingers omdat het in een zogenaamde no-fly zone ligt. 

Het vakantiepark opende twee maanden geleden als eerste in Nederland het droneparcours, dat zou dienen als attractie voor gasten. Waar zij op dat moment geen rekening mee hielden was dat het park zich dichtbij de vliegbasis van Volkel bevindt en daar in verband met de veiligheid niet met drones gevlogen mag worden. 

Ontheffing 
Parkeigenaar Charles Veerkamp kreeg een telefoontje van het ministerie met het verzoek om een ontheffing aan te vragen. "We volgen netjes de regels en hebben het parcours daarna direct gesloten. Er is een brief naar de vliegbasis in Volkel gestuurd met het verzoek voor een ontheffing." Nu is het de vraag of het park die krijgt of dat de vliegbasis beslist dat er netten rond het droneparcours geplaatst moeten worden. 

De eigenaar van het vakantiepark in Schaijk verwacht dat de vliegbasis binnen twee weken met een reactie komt. Tot die tijd is de attractie gesloten. 

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen