advertentie Banner SNLR.nl

Demonstratie bij Charles River: ‘Ik heb er geen woorden voor’

Animal Rights, GroenLinks Den Bosch en PvdD Brabant demonstreerden woensdag bij Charles River, dat dierproeven doet voor onderzoek naar onder meer medicijnen.

De demonstranten willen aandacht vragen voor dierenleed en willen dat het Rijk en Europa het onmogelijk maken dat het bedrijf de komende vijf jaar 265000 dierproeven uitvoert.

“Er zijn alternatieven genoeg voor dierproeven”, zegt een demonstrant die een foto van een hondje achter tralies vasthoudt. "Wat ze beagles aandoen, is echt vreselijk. Die honden laten alles toe en zouden nooit happen naar de mensen die ze injecteren. Afschuwelijk, ik heb er geen woorden voor", zegt een tweede demonstrant. “Dieren zijn hier allang niet meer voor nodig.” Dat vindt de Bossche fractie van GroenLinks ook en daarom vraagt de partij of het college proefdiervrij onderzoek wil stimuleren en alternatieven voor dierproeven kan vinden. “Als Agrifood Capital kunnen we bijdragen aan het voorkomen van onnodig dierenleed”,zegt René Vonk namens de partij.

Animal Rights stelde een petitie op om de minister te houden aan haar eigen ambitie en zich uit te spreken tegen de vergunning die het voor Charles River mogelijk maakt om de komende vijf jaar de duizenden dierproeven uit te voeren. Met 40.000 handtekeningen roept de actiegroep de politiek op om de honden en katten te redden uit de laboratoria.