advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

UPDATE: ME maakt einde aan coronademonstratie in Den Bosch

In Den Bosch zijn zaterdag honderden demonstranten bij elkaar gekomen om te protesteren tegen de coronaspoedwet. De demonstratie werd rond 15.00 uur beëindigd toen de Mobiele Eenheid (ME) de demonstranten omsingelde in het Zuiderpark.

Zaterdagmiddag zijn vele honderden demonstranten bij elkaar gekomen bij stadion De Vliert in Den Bosch, waarna de protestanten verder de stad introkken. Het was de bedoeling om naar de casinotuin te lopen. De demonstranten zijn het oneens met de coronaregels zoals het dragen van een mondkapje en anderhalve meter afstand houden. Volgens hen is corona een griepje. De demonstranten verzetten zich vooral tegen een spoedwet die het dragen van een mondkapje verplicht stelt.

De demonstranten hadden het plan om naar het centrum van de stad te gaan. Ze liepen in een mars via de Graafseweg naar de binnenstad. Onderweg probeerde de politie de demonstranten tegen te houden. In de Hinthamerstraat riep de politie de demonstranten met wapenstokken een halt toe, waarna de protestanten richting het Zuiderpark liepen waar de ME een einde maakte aan de demonstratie.

Voorzitter van de veiligheidsregio en burgemeester Jack Mikkers had een vergunning verleend voor de demonstratie, maar op verzoek van diezelfde veiligheidsregio is het protest beëindigd. "De demonstranten hielden zich niet aan de afspraken. Zo werd de afgesproken route niet gevolgd en hielden de demonstranten zich niet aan de 1,5 meter afstand", aldus een woordvoerder van de gemeente. 

Er zijn twee demonstranten aangehouden vanwege belediging en het niet bij zich hebben van een geldig legitimatiebewijs. Ook zou de politie illegaal vuurwerk in beslag hebben genomen.

Gedurende twee uur liepen de demonstranten door de stad en riepen zij onder andere 'Wij zijn Nederland' en 'Vrijheid' en 'Sluit je aan'. Ook richten de mensen zich tegen premier Mark Rutte. 'Rutte rot op', werd er geroepen.