Den Bosch aan de slag met betere bereikbaarheid Rosmalen

Nu er meer duidelijkheid is over de aanpak van de A2 wil de gemeente ’s-Hertogenbosch aan de slag om de bereikbaarheid van Rosmalen en de Groote Wielen te verbeteren.

De bedoeling is dat hierdoor een betere wisselwerking ontstaat tussen de A2 en het onderliggende wegennet, laat wethouder Ufuk Kâhya weten. Een van de maatregelen die nu uitgewerkt gaan worden is het ombouwen van de rotonde Bruistensingel/Empelseweg/Laaghemaal tot een kruispunt met verkeerslichten. De Burgemeester Burgerslaan wordt doorgetrokken en wordt ingericht als een ontsluitingsweg. Ook wordt gekeken naar verbeteringen van wegen als de Blauwe Sluisweg en de Reitscheweg.

'Verkeersstromen uit elkaar'

Een ander belangrijk streven van de gemeente is om op de Bruistensingel ter hoogte van de A2 de verschillende verkeersstromen uit elkaar te halen om te zorgen voor minder drukte en meer veiligheid. Het is ook de bedoeling om het verkeer vanuit de Groote Wielen beter te verspreiden over meerdere wegen en om het doorgaan verkeer dat door het centrum van Rosmalen rijdt te verminderen.

Eerder heeft een extern bureau al onderzoek gedaan naar de bereikbaarheid van Rosmalen en de Groote Wielen. Hoe alle aanbevelingen het beste kunnen worden uitgevoerd, wordt nu verder uitgewerkt.