advertentie Banner SNLR.nl

Den Bosch betaalt eenmalig kosten inzet regionale dierenambulance

Gemeente Den Bosch wil de kosten die de regionale dierenambulance maakte bij de opvang van een losgebroken varkentje in Empel, vergoeden.

Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente. Het gaat om een eenmalige vergoeding.

De gemeente Den Bosch subsidieert alleen de lokale dierenambulance en die rijdt maar tot 20.00 uur. Het komt geregeld voor dat er in de avonduren een dier in nood is en dan moet de regionale dierenambulance te hulp schieten. De gemeente betaalt die kosten dan niet. Dat was onder meer het geval bij het losgebroken varkentje in Empel begin deze maand.

De kosten van onze inzet worden eenmalig vergoed, maar een structurele oplossing is er nog niet

• Rens van Lieshout, Dierenambulance Brabant Noord-Oost

 Dit is een dilemma waar Dierenambulance Brabant Noord-Oost geregeld mee te maken krijgt. Nu blijkt dat de gemeente Den Bosch eenmalig wél voor de kosten opdraait. Het gaat om de kosten die gemaakt zijn voor de inzet van de ambulance (45 euro) en opvang van het varkentje in Empel (acht euro per dag). “De gemeente vergoedt eenmalig de kosten van onze inzet”, zegt dierenambulancemedewerker Rens van Lieshout, die over dit onderwerp in gesprek is met de gemeente. “Maar een structurele oplossing is er nog niet. En dat is nu juist de kern van ons probleem.”

Geen afspraken
Volgens Van Lieshout vergoedt de gemeente deze kosten omdat de gemeente zelf die dag de regionale dierenambulance inschakelde. “Dat maakt de gemeente verantwoordelijk. We zouden daarnaast graag een structurele oplossing zien voor dit probleem, want we rukken vaker 's avonds uit en dan vergoedt de gemeente niets. Maar er zijn nog geen afspraken gemaakt voor gesprekken daarover."

Eind november trof de dierenambulance ook al een varken aan bij de sluis in Empel. Het ging toen om een hangbuikzwijntje. De eigenaar heeft het dier inmiddels opgehaald en de kosten voor de opvang betaald, laat Van Lieshout weten.