advertentie Banner SNLR.nl

Den Bosch enthousiast over songfestival in Brabanthallen

Den Bosch wil zich inspannen om het Eurovisie Songfestival 2020 naar Brabant te halen. De gemeente gaat met de provincie een projectvoorstel voor het evenement doen.

Dat laat de gemeente weten in reactie op het plan van directeur van de Brabanthallen Jeroen Dona. Dona liet maandag weten het Eurovisie Songfestival 2020 op de Bossche evenementenlocatie te willen organiseren. “We hebben kennis genomen van het initiatief van de Brabanthallen en zijn hier enthousiast over”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

We hebben er vertrouwen in dat we samen tot een onderscheidend bidbook kunnen komen

• gemeente Den Bosch

Den Bosch heeft met BrabantStad, een samenwerking tussen de provincie Noord-Brabant en Breda, Eindhoven, Helmond en Tilburg, overleg gehad over het songfestival. Zij zien een kans om het 'songfestival Brabant' te promoten. “We gaan nu samen de verschillende mogelijkheden verkennen om het evenement naar onze provincie te halen”, aldus de zegsman. Den Bosch gaat aan de slag met onder meer Libéma. “ We hebben er vertrouwen in dat we samen tot een onderscheidend bidbook kunnen komen.”

Video: directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West bij Libéma Jeroen Dona over zijn wens om het songfestival volgend jaar te organiseren.