advertentie Banner SNLR.nl

Den Bosch in het teken van Roze Zaterdag

DEN BOSCH â Een manifest, verschillende optredens en een botenparade. Den Bosch staat vandaag in het teken van de Roze Zaterdag.

Roze Zaterdag is onderdeel van het âRoze Jaarâ, dat Den Bosch en Oss samen organiseren. De gemeenten laten daarmee zien dat ze een Regenboogstad zijn. Dat betekent dat ze zich sterk maken voor de (sociale) acceptatie en veiligheid van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in de gemeente.

Geen Roze Zaterdag in Oss
In Den Bosch worden er vandaag tussen de 25.000 en 40.000 bezoekers verwacht. Opvallend is dat in Oss vandaag niets is te merken van de Roze Zaterdag. Wethouder Annemieke van de Ven gaf eerder al aan dat er in Oss genoeg wordt georganiseerd rondom het Roze Jaar. Zo hield onder meer Onno Hoes tijdens dodenherdenking een toespraak en krijgen de evenementen Winterland, Fantastival en Coming-Outdag een roze tintje.

Sleuteloverdracht
Vanavond om 18.00 uur is de overdracht van de sleutel aan Gouda. De stad organiseert in 2018 het Roze Jaar. Dat wordt gedaan op de Parade door burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch en de Osse burgemeester Wobine Buijs.