Den Bosch komt met app die buurtpreventieteams moet ondersteunen

Nog dit jaar wordt er een app gepresenteerd die buurtpreventieteams verder moet ondersteunen bij bijvoorbeeld inroostering en bij het doorgeven van hotspots.

Dat meldt het Bossche college van B en W in een reactie op vragen van de VVD.

De aanleiding voor die vragen was destijds de overlast die jongeren in onder andere Empel veroorzaakten. De VVD stelde dat vrijwilligers van de buurtpreventie zich minder veilig voelden om de straat op te gaan,  “terwijl dat juist mensen zijn die vrijwillig een oogje in het zeil houden in de buurt om de veiligheid te vergroten", aldus fractievoorzitter Ralph Geers.

Ervaren

De VVD vroeg het Bossche college op welke manier de gemeente de leden van de buurtpreventie ondersteunt, zodat zij 'veilig' en 'met vertrouwen' hun  vrijwilligerswerk kunnen blijven doen. Het college zegt 'veel waarde' te hechten aan de buurtpreventieteams en dat dit op verschillende manieren tot uitdrukking komt.

 "Zo heeft de burgemeester al een aantal keren namens ons college meegelopen met  verschillende buurtpreventieteams. Dit om te ervaren wat de vrijwilligers meemaken en waar zij tegenaan lopen in hun belangrijke werk."

Ook 'stimuleert' en 'faciliteert' het college naar eigen zeggen verschillende vormen van burgerparticipatie, zoals buurtpreventie. "Naast het faciliteren van hesjes, zaklampen en jassen voor alle buurtpreventieleden, verzorgen we, samen met politie, jaarlijkse bijeenkomsten en trainingen."