advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Den Bosch komt met steunmaatregelen voor jongeren, horeca en buitensportverenigingen

De gemeente Den Bosch komt met aanvullende maatregelen om de coronatijd door te komen. Zo is er opnieuw noodopvang geregeld voor kwetsbare jongeren, wordt de terrasbelasting geschrapt en is er een huurkorting voor gemeentelijke panden.

Omdat de coronacrisis vooral op jongeren een grote impact heeft, zijn veel maatregelen daarop gericht. Zo is er voor zowel het basisonderwijs als het mbo weer noodopvang geregeld voor kinderen van ouders met cruciale beroepen en voor kwetsbare leerlingen. Daarnaast zet het jongerenwerk de komende weken extra in op online activiteiten en individuele gesprekken.

In het nieuwe jaar openen de GGD, PowerUp073 en Humanitas een inlooppunt voor jongeren van 12 tot en met 23 jaar. Met name om een luisterend oor te bieden. Verder is er deze Bossche Winter nog een aantal activiteiten zoals Radio Glas (een radio- en YouTube-station voor en door jongeren) en Hunted Den Bosch (een gps-gestuurd spel in de wijk).

Horeca

De economische situatie voor de horeca wordt met de dag nijpender en sommige ondernemers vallen buiten de bestaande regelingen. Daarom is de gemeente in gesprek met de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), evenals met individuele ondernemers. Een aantal bedrijven in de gemeente zijn vrijwillig gestart met het geven van financieel advies en juridische expertise aan beginnende horecaondernemers.

Hoewel het nog ver weg is, biedt de gemeente ook de komende zomermaanden weer meer ruimte voor terrassen. Verder wordt er over de afgelopen maanden geen belasting geheven op de terrassen. Daartoe riep  De Bossche Groenen eerder al op in een motie.

Betalingsregelingen

Huurders van gemeentelijke panden kunnen in aanmerking komen voor een huurkorting, om zo de vaste lasten te verlichten. Het gaat om ruim twintig huurders die geen subsidie van de gemeente krijgen en problemen hebben met de betaling. Deze maatregel geldt voor 2020 en zo nodig ook voor 2021. Ook wordt gekeken naar oplopende betalingsachterstanden bij buitensportverenigingen.