Den Bosch krijgt nu ook elektrische deelfietsen

Na de deelauto’s, deelscooters en ‘gewone’ deelfietsen kunnen Bosschenaren ook gebruik gaan maken van elektrische deelfietsen. Er komen maximaal 400 exemplaren in de stad, bij bushaltes en transferia.

Het aantal elektrische deelscooters wordt uitgebreid naar maximaal 400 en ook wordt er op kleine schaal geëxperimenteerd met duurzame snorscooters. Verder moeten er ook meer elektrische deelauto’s komen in de stad. In Den Bosch wordt momenteel gewerkt met vijf aanbieders op dat gebied. GO Sharing, een van de bedrijven, plaatst woensdag al 100 elektrische deelfietsen in de stad en komt binnenkort ook met deelauto’s. Ook Bondi komt met elektrische fietsen. De servicegebieden worden ook groter, zo komt er meer deelvervoer in Rosmalen, Engelen en de Maaspoort.

Alternatief voor de auto

Voor de gemeente Den Bosch is ‘deelmobiliteit’ een belangrijk thema. Een van de doelen is het drukke en vervuilende autoverkeer terug te dringen. Het deelvervoer moet een aantrekkelijk alternatief worden voor mensen om zich door de gemeente te kunnen verplaatsen.  

De komende tijd wordt gekeken wat er goed werkt en wat niet. De gemeente verwacht over een jaar genoeg ervaring te hebben opgedaan en wil dan gaan werken met met het verstrekken van vergunningen.