advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Den Bosch krijgt tweede editie Drive In Bioscoop

De Bossche Drive In Bioscoop krijgt op zondag 9 augustus een vervolg op het terrein van Treurenburg.

Bij de Drive In Bioscoop kunnen automobilisten en andere inzittenden vanuit de auto naar een film kijken op een groot scherm. Het idee, overgewaaid uit Amerika, is niet nieuw in Den Bosch. Organisator Barry Kanters kijkt tevreden terug op de eerste editie van 18 en 25 juli. “De eerste editie was een succes. Ik hoorde van mensen die geen kaartje hadden dat ze er graag bij hadden willen zijn.”

Ook (jonge) kinderen, voor wie bij de eerste ‘volwassenen-editie’ geen plek was, wilden graag mee naar de film. Daarnaast kwam de vraag vanuit de Bossche Zomer om door te gaan met de bioscoop. Genoeg redenen om door te gaan, dacht Kanters.

De tweede editie is op zondag 9 augustus met daarbij twee kinderfilms om 12.00 en 15.00 uur. Om 19.00 en 22.00 uur volgen films voor volwassenen. De films die worden afgespeeld zijn al bekend, maar mogen vanwege de benodigde licentie om de film te mogen vertonen niet met naam genoemd worden.

Naast het toevoegen van kinderfilms is ook het bioscoopscherm bij de tweede editie anders. Waar bij de eerste editie een airscherm werd gebruikt, wordt nu een dagscherm gebruikt dat ook overdag ingezet kan worden waardoor de bioscoop ook geschikt is voor kinderen. “Het nadeel is wel dat het scherm wat kleiner is”, doelt Kanters op het scherm van acht bij vier meter.

Bij de eerste editie van de Drive In Bioscoop viel er een spatje regen, maar volgende week verwacht Kanters goed weer. Is een film kijken vanuit een warme auto dan wel een pretje? “Bij de eerste editie was het niet toegestaan om de auto aan te zetten. Nu mag dat wel, zodat mensen de airco aan kunnen zetten”, vertelt Kanters. “De warmte is niet ideaal.”

Of er ook een derde editie komt, is volgens Kanters wel duidelijk. “We willen zeker doorgaan. Dit concept is uniek.”