advertentie Banner SNLR.nl

Derby Den Bosch-TOP 'meer dan een driepuntenwedstrijd'

Voor supporters van FC Den Bosch en TOP Oss zijn het spannende dagen. Komende vrijdag staat namelijk de derby tussen beide ploegen op het programma.

De teams staan momenteel op de plaatsen dertien en veertien op de ranglijst, met zeven punten uit acht wedstrijden. Om te klimmen in de stand van de Keuken Kampioen Divisie moeten beide ploegen eigenlijk winnen. "Maar het is meer dan alleen maar een driepuntenwedstrijd", vindt de trainer van TOP Oss, Klaas Wels.

"Deze wedstrijden wil je winnen. Zeker voor de supporters, want er wordt het hele jaar naar uitgekeken", zegt de trainer van FC Den Bosch, Erik van der Ven.

De selectie van TOP Oss is fit, op Jordie Briels na. Hij kampte de afgelopen dagen met een keelontsteking. Aanvoerder Danny Verbeek van FC Den Bosch was een aantal dagen ziek, maar is nu weer fit voor de wedstrijd van vrijdag.

Klaas Wels zette zijn mannen overduidelijk op scherp. Verder was de sfeer relaxt bij de Ossenaren. Den Bosch trainde woensdag besloten. Ook donderdag vond het laatste halfuurtje van de training achter gesloten deuren plaats. Het tiental supporters dat werd weggestuurd, was er verbolgen over.

"Er zaten weinig trainingen tussen de wedstrijden van maandag en vrijdag. Dit zorgt voor een extra momentje om het tactisch weg te kunnen zetten", zegt Van der Ven. "We hebben een paar accenten moeten verleggen voor tegenstander TOP."

De aftrap is vrijdagavond om 8 uur. Kaarten zijn bij de balie van het stadion te verkrijgen.