Tony de Groot vlak voor hij de trekker overhaalt en de 0-2 voor O.S.S. '20 scoort

Derby TOP-O.S.S. '20 eindigt onbeslist: 2-2

TOP Oss en Derde Divisionist O.S.S '20 hebben elkaar in het Frans Heesen Stadion in evenwicht gehouden. In de eerste helft waren het de amateurs die twee keer scoorden, na de pauze kwamen de gewaardeerde krachten van TOP erin om gelijk te maken.

De oefenwedstrijd was vrij te bezoeken, zolang de bezoekers zich maar hielden aan de anderhalvemetermaatregel. De tribunes waren goedgevuld, bijna zoals vanouds. TOP Oss begon de wedstrijd met veel proefspelers. De enige spelers in de basis met een contract waren Lorenzo Piqué, Kyvon Leidsman en Grad Damen. Laatstgenoemde was langdurig geblesseerd en keerde nu terug in het Frans Heesen Stadion. O.S.S. '20 speelde voor het eerst in 277 dagen weer een wedstrijd.

De doelman van de Osse amateurs, Joep Hoefnagels, kwam direct onder druk. Hij moest tot het uiterste gaan om een terugspeelbal tegen te houden en redde even later een vrije trap van Damen. Ook een poging van Justin Mathieu was een prooi voor Hoefnagels. Nick Hengelman, de keeper van TOP Oss, slaagde er niet in om een inzet van Rob van Sonsbeek te keren. De spits van O.S.S. '20 kreeg de bal bij de tweede paal en kon gemakkelijk binnenschuiven (0-1).

TOP Oss bleef de betere ploeg wat betreft de kansenverhouding. Een bal spatte tegen de lat. En Leidsman gleed voorbij een goede voorzet. O.S.S. '20 deed het verrassend goed tegen de profclub. Het team dat in de derde divisie zondag speelt, kreeg meer balbezit. Als klap op de vuurpijl schoot Tony de Groot fraai van afstand tegen de touwen, 0-2.

TOP-trainer Bob Peeters liet, op Leidsman na, geen enkele speler staan in de tweede helft. Trevor David, Jan Lammers, Niels Fleuren, Lion Kaak, Rick Stuy van den Herik, Jarni Koorman en Tijjani Noslin kwamen er allen in. Bij O.S.S. '20 nam aanvoerder Rick van der Leest de plek onder de lat over van Hoefnagels.

Het overwicht was nog altijd voor TOP Oss, maar het ontbrak opeens aan kansen. Van der Leest haalde een afstandsschot van Kaak met twee vuisten weg en Noslin schoot recht op de goalie af. Dat waren de enige twee momenten, tot de 79e minuut. Via een paar schijven kreeg Leidsman de bal voor het intikken. De spits werkte de bal beheerst achter Van der Leest, 1-2. TOP kwam nog verder terug. Rick Stuy van den Herik stond bij de tweede paal klaar om een hoekschop van dichtbij binnen te tikken, 2-2. In de slotfase werd het nog wat onvriendelijk. Jan Lammers werd met een rode kaart van het veld gestuurd.

TOP Oss 2 - 2 O.S.S. '20
Doelpuntenmakers:
Leidsman, Stuy van den Herik (TOP), Van Sonsbeek, De Groot (O.S.S.) 
Rode kaart: Lammers (TOP)