advertentie Banner SP Website

Dertien boetes na handhavingsactie in Herperduin voor verstoring natuurgebied

Dertien boetes á 100 euro, werden afgelopen zondag uitgedeeld aan bezoekers van Herperduin in Oss die hun hond los lieten lopen in het natuurgebied. De actie was een onaangekondigde actie om de aanhoudende overlast in het natuurgebied tegen te gaan.

"Zelfs de mensen die we staande hielden, reageerden eigenlijk wel begripvol op onze actie", vertelt boswachter Jorn Martens, die zondag samen met de gemeente Oss, politie en handhavingsteam Samen Sterk in Brabant (SSIB) de actie leidde. "Iedereen wist eigenlijk al wel wat ze fout deden, en reageerde verrassend positief. Ze zeiden zelfs dat het goed was dat we er waren, omdat er eindelijk iets gedaan werd aan de overlast voor het natuurgebied."

Naast de dertien boetes voor het laten loslopen van honden werden er ook elf waarschuwingen uitgedeeld, aan mensen die na zonsondergang nog het gebied in liepen. 

De handhavingsactie kwam een week nadat de gemeente de noodklok luidde  over de aanhoudende drukte in Herperduin, nu mensen in het weekend vaak weinig anders meer kunnen doen dan een stuk gaan wandelen. Afgelopen week besteedde Dtv Nieuws  nog aandacht aan de aanhoudende drukte in natuurgebieden in onze regio.