Dertien restaurants laten bezoekers culinair proeven tijdens Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch
Een culinair spektakel aan de voet van de Sint Jan. Dat is de insteek van Bourgondisch ’s-Hertogenbosch, dat aankomend weekend voor de 37ste keer wordt georganiseerd.
Het evenement werd voor het eerst georganiseerd in 1987, met als doel om de horeca in de binnenstad bekender te maken. In die beginjaren stond het bekend als ‘Proeverij in de Meierij’. Anno 2023 komen er jaarlijks zo’n 20.000 bezoekers op af.
Dit jaar doen er 13 restaurants mee aan Bourgondisch ’s-Hertogenbosch. Zij serveren allerlei gerechten, die je met zogenoemde ‘Gerritjes’ kunt afrekenen. Wie gerechten zoals een broodje hamburger verwacht komt van een koude kermis thuis; deelnemende restaurants zijn onder meer Noble, Vigor en ’t Misverstand. Zo doen er ook twee restaurants mee uit Vught. Zij serveren bijvoorbeeld kreeftenbisque, oesters en steamed buns.
Bourgondisch ’s-Hertogenbosch vindt plaats van donderdag 14 tot en met zondag 17 september. Op de laatste dag is er een speciale kindermiddag.