advertentie Banner Trined

Dichtbij huis, maar niet minder leuk: scouts in Geffen op zomerkamp in eigen omgeving

De scouting in Geffen is dit weekend op zomerkamp. Zaterdag vertrokken de leden naar hun kampterreinen en die fietstocht was maar kort, want waar ze normaal gesproken elders in het land verblijven, wordt het zomerkamp nu gewoon in de omgeving gehouden.

Ieder jaar gaat de scouting in Geffen met vijf verschillende leeftijdsgroepen op zomerkamp. Door corona leek het even of het kamp deze zomer niet door kon gaan, maar dankzij een speciaal opgesteld protocol kunnen de leden toch op pad. "We zitten in een soort kampbubbel, waarbij er onderling tussen de kinderen contact mag zijn, maar met mensen die niet bij het kamp horen niet," vertelt voorzitter Jurian Langens. "Elders zwemmen kan bijvoorbeeld niet, maar daarvoor hebben we een container met zeil op het terrein gezet, waardoor ze toch kunnen zwemmen. Overal is op die manier overna gedacht." 

Zomerkamp in het buitenland

Normaal gesproken vinden de zomerkampen van scouting Geffen buiten Brabant plaats en voor de oudste scouts zelfs in het buitenland. Maar dat was nu geen optie. "Je wilt niet met zo'n groep in het buitenland zitten als een land straks misschien ineens in lockdown zit. De scouts in de leeftijd van 11 tot 15 jaar zouden nu eigenlijk in Utrecht zitten, maar daar voldeed de santairruimte niet aan de gestelde eisen." Daarom verblijven de twee oudste groepen nu in Nistelrode, de Bevers in Nuland en vieren de welpen hun zomerkamp bij de nieuwe blokhut op hun eigen kampterrein in Geffen gebleven.

'Ze zijn blij dat ze weer op pad kunnen'

"Voor de welpen is dat aan de ene kant misschien jammer, want je kent de omgeving al. Maar je bent ook bij het nieuwe gebouw waar je door corona minder bent geweest. Dus dat maakt het ook bijzonder. En de leiding heeft een prachtig programma neergezet, dus de jeugd hoeft zich niet te vervelen. Het is mooi weer, ze hebben lang thuis gezeten, dus ze zijn hartstikke blij dat ze weer op pad kunnen", aldus Langens.