Dierenopvang Maasland gesloten, werk gaat door

Voor publiek zijn ze gesloten tot zeker 22 maart, maar het verzorgen en opvangen van dieren gaat gewoon door bij dierenopvang Maasland.

De werkzaamheden bij de opvang zijn teruggebracht tot de noodzakelijke taken: dieren verzorgen, uitlaten en opvangen. “Natuurlijk volgen we de richtlijnen van het RIVM. Strikt genomen kunnen wij dan zelfs open blijven. Dat vonden we echter niet verantwoord naar onze bezoekers, medewerkers en vrijwilligers toe”, aldus Sandra van Rooij, beheerder van de opvang.

Langer dicht
Vanmiddag gaat zij opnieuw om de tafel met het bestuur, om te kijken of de opvang langer gesloten moet blijven. “Ook wij willen voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreid, daarom hebben we er vrij snel voor gekozen de opvang te sluiten voor publiek. Zorg voor de dieren gaat wel door. Ook als je als baasje een dier bij ons in de opvang hebt, mag je nog langskomen”, legt ze uit.

Opvang gaat door
Bij de opvang wordt gewerkt met vaste krachten en een poule van zo’n 100 vrijwilligers. “We hebben iedereen op het hart gedrukt: blijf alsjeblieft thuis als je klachten hebt, we vinden echt wel iemand die je dienst kan opvangen”, vertelt Van Rooij. Er zijn nog geen besmettingen vastgesteld bij de dierenopvang, maar ze willen het risico op verspreiding natuurlijk minimaliseren.

Ook de opvang van gevonden dieren gaat gewoon door. Van Rooij: “De dierenambulances hebben sleutels van onze opvang, zodat zij 24 uur per dag een dier kunnen plaatsen als dat nodig is.”

De opvang blijft op werkdagen telefonisch bereikbaar van 11:00 tot 12:00 uur.

advertentie

Lees ook deze artikelen