advertentie Banner SNLR.nl

Dierenpark Zie-Zoo gevangen door Luchtmachtdagen

Dierenpark Zie-Zoo in Volkel is niet blij met de aankomende Luchtmachtdagen en is bang voor inkomstenderving. Vele duizenden bezoekers genieten van al het moois van de luchtmacht maar dat geldt niet voor bedrijven rondom de vliegbasis. 

Als ‘goede buur’ heeft het Dierenpark contact gezocht met Vliegbasis Volkel. “We zijn namelijk een zorgdierentuin waar mensen met autisme rondlopen als dagbesteding en daar zijn we blij mee en daar draaien we grotendeels ook op. Nu de Luchtmachtdagen georganiseerd worden moeten we deze mensen afzeggen en dat scheelt ons een behoorlijk bedrag aan inkomsten”, aldus Eeg Manders van Zie-Zoo.

Tekst gaat verder onder de video.

Een medewerker van Vliegbasis Volkel heeft contact gehad met het dierenpark. “Dat de Luchtmachtdagen eraan komen is niets nieuws. Daar zijn we sinds augustus vorig jaar mee naar buiten toe getreden. Door het evenement is helaas ook overlast voor sommigen. Echter willen we dit tot een minimum beperken”, aldus Defensie in een reactie.

Parkeerplaats
Vliegbasis Volkel heeft er samen met de politie voor gezorgd dat bezoekers van het dierenpark komend weekend wel gewoon kunnen parkeren. Echter niet op de naastgelegen parkeerplaats maar nog wel op loopafstand. “Voor nu is dat het enige wat we kunnen doen.  We hebben een schadeclaim van ruim 7.000 euro ontvangen van het dierenpark maar voor ons is er geen juridisch grondslag om de schade te vergoeden”, aldus Vliegbasis Volkel.

En daar is Manders niet blij mee. Hij heeft een brief ontvangen van Defensie waarin staat dat Defensie haar uitgaven zorgvuldig dient te verantwoorden en coulance betalingen, zoals in het verleden gedaan zijn, niet meer passen. “Er is mij toegezegd dat ze er ruimhartig naar zullen kijken omdat ze snappen dat we er problemen van ondervinden en nog geen twee dagen later, nog voor het evenement, krijg ik deze brief. Ik vind dat het niet zo mag zijn, dat wij als buren moeten opdraaien voor het ‘feestje’ van de buren”, vertelt Eeg Manders.

Evaluatiegesprek
Vliegbasis Volkel wil graag na de Luchtmachtdagen met Manders in gesprek om van gedachte te wisselen en dit in de toekomst te voorkomen of anders in te vullen. “We hechten veel waarde aan het contact met onze buren en willen graag het gesprek aangaan. De Luchtmachtdagen is meer dan een ‘feestje’. Twee dagen lang laten we de Nederlandse belastingbetaler zien waar al hun geld naartoe gaat.”