advertentie Banner SNLR.nl

Diezebrug bij de Tramkade wordt vervangen door lagere brug

De Diezebrug wordt vervangen door een lagere en smallere brug. Dat is onderdeel van de herontwikkeling van het gebied rond de Dieze.

De nieuwe brug is lager en moet ervoor zorgen dat er betere fiets- en wandelroutes kunnen ontstaan, met uitzicht op de Citadel. De brug is geïnspireerd op bestaande Bossche bruggen en moet zo ver mogelijk van de Citadel gebouwd worden.

De gemeente wil onder de projectnaam Bossche Stadsdelta de gebieden aan beide kanten van de Dieze een nieuwe invulling geven. Het gaat om het gebied van de Kop van ‘t Zand en Orthenpoort-Zuid.

Wethouder Mike van der Geld: “We willen er een aantrekkelijke plek voor alle inwoners van maken. Met een mix van wonen werken, cultuur en recreatie. Een dynamisch gebied dat 24/7 bruist.”

Eeuwig jong, gastvrijheid en de moerasdraak
Donderdag zijn de plannen hiervoor bekend gemaakt. Die spitsen zich toe op drie thema’s. Het eerste thema heet ‘Voor eeuwig jong’. Dit gaat om de inrichting en woningbouw. Er komen koopwoningen en volgens de Van der Geld is het ook een ambitie om sociale huurwoningen te bouwen.

Het tweede thema richt zich op gastvrijheid en dat gaat over de infrastructuur van het gebied en de kwaliteit en aantrekkelijkheid van deze routes. Het laatste thema heet ‘ruimte voor de moerasdraak’. Met dit thema wordt binnen de ontwikkeling van de Bossche Stadsdelta gekeken naar hoe de waterveiligheid in de gemeente vergroot kan worden.

De werkzaamheden voor het hele plan starten in 2025. Eerst kunnen inwoners van Den Bosch input leveren en meedenken over de invulling van de Bossche Stadsdelta. Op zaterdag 23 november is de start van dit proces. Vanaf die dag is er elke donderdagmiddag in het Werkwarenhuis gelegenheid om te praten met de mensen die met de visievorming van het gebied bezig zijn.