Digitaal parkeren in Den Bosch Zuid: ‘We betalen voor een parkeerplek die niet meer gegarandeerd kan worden’

Vijfhonderd bewoners van de Bossche wijk Zuid maken bezwaar tegen het onlangs ingevoerde digitaal parkeren. “Iemand die niet opgegroeid is met een computer snapt niets van digitaal parkeren”, zegt Mijke Pol.

Voor de invoering van het digitaal parkeren betaalden wijkbewoners van Zuid voor een parkeerplek in de buurt van hun eigen huis. “Door het vergunningensysteem was het duidelijk dat alleen bewoners en hun bezoekers hier hun auto mochten zetten.”  

Wat de buurt nog niet wist, is dat er met het invoeren van een digitaal systeem weer door iedereen geparkeerd kan worden in de wijk. “In de nieuwe situatie betalen we voor een plek die niet meer gegarandeerd kan worden”, aldus buurtbewoonster Mijke Pol.  

Parkeertarieven 

Pol uitte haar zorgen over de mogelijke parkeerdrukte ook al bij Informeren & Ontmoeten. "De parkeertarieven voor het betaald parkeren in de wijk liggen nauwelijks hoger dan in de parkeergarage. Voor de duizenden bezoekers van allerlei evenementen gaat dan vooral de afstand een rol spelen.”  

Bezoekuren 

De bewoners maken zich niet alleen druk om hun eigen parkeerplek, maar ook om die van hun bezoekers. Daarom vragen zij de gemeente om parkeren in de wijk alleen toe te staan voor bewoners, belanghebbenden en hun bezoekers of cliënten.  

Ook wil de buurt meer bezoekuren voor ouderen en zorgbehoevenden. “Heel veel oudere buurtbewoners lopen ertegenaan dat er niet genoeg bezoekuren zijn voor hun mantelzorgers.”