advertentie Banner SP Website

Digitale rondleiding en vragen stellen via de chat: Udens College geeft groep 8 inkijkje via liveshow

Zo'n duizend achtstegroepers en hun ouders hebben donderdagavond een klein kijkje gekregen op de sector havo/vwo van het Udens College. Normaal gesproken zouden rond deze tijd de open dagen plaatsvinden, maar vanwege de verlengde lockdown is gekozen voor dit alternatief.

"Normaal komen er zo'n 700 kinderen uit groep 7 en 8 samen met hun ouders langs en kunnen zij een kijkje nemen in de school, hun eigen route bepalen en echt de sfeer proeven, maar gezien de maatregelen gaat dat nu niet," vertelt organisator Jean-Louis van der Veen. De dag verzetten naar een later tijdstip gaat ook niet. "Op zo'n dag heb je toch al gauw 1500 mensen binnen en in die grote getalen bij elkaar mogen komen zal nog lang duren. En we zitten aan een tijdspad verbonden. We kunnen het niet veel verder naar achteren schuiven want leerlingen moeten ook toegelaten worden."

Tekst gaat verder onder de video

Tafelgesprekken en video's

Tijdens de livedag 'You see More Inside', gebaseerd op de talkshow van Veronica Inside, werden er donderdagavond gesprekken gehouden met brugklasleerlingen, ouders en docenten. Daarnaast werd er een kleine impressie van de school gegeven met filmpjes. Achtstegroepers en hun ouders konden via WhatsApp vragen stellen en dat gebeurde volop. "Het is zeker een geslaagde uitzending geworden," zegt Van der Veen enthousiast. "Je kunt een open dag niet nabootsen, maar we hopen zo toch alvast dat eerste kijkje geven te hebben. Er liggen nog twee activiteiten in het verschiet. Een viptour, waar we ze in kleine groepen rondleiden en Proef, een lesjesmiddag. Dat gaan we weer doen zodra het mag", aldus Van der Veen. Donderdag 21 januari is er nog een livedag, dan voor het VMBO.