advertentie Banner SP Website

Wim Roefs

Dijkgraaf Verheijen maakt kans op titel beste bestuurder 2020

Dijkgraaf Lambert Verheijen, van waterschap Aa en Maas, is genomineerd als beste bestuurder 2020.


De verkiezing wordt georganiseerd door de website Binnenlands Bestuur. In de eerste ronde kiezen lokale en regionale politici en bestuurders een selectie van bestuurders die uitblonken in het afgelopen jaar. In de tweede ronde die nu is ingegaan bepaalt het publiek de uiteindelijke winnaar.

Lambert Verheijen zet zich als dijkgraaf al jaren in voor de waterbelangen. Zijn stemmers prijzen hem om de wijze waarop hij zijn brede netwerk – zowel regionaal als landelijk – weet in te zetten om de doelen van het waterschap te bereiken en het waterschap op de kaart te zetten. Volgens de bestuurders die voor hem stemden zal na zijn vertrek in april 2021 het waterschap een betrokken, deskundig en toegankelijk bestuurder moeten missen.

Een dijkgraaf is de voorzitter van een waterschap. Zijn functie is vergelijkbaar met die van een burgemeester in een gemeente.

Dijkgraaf Verheijen is in de eerste ronde door politici, bestuurders, secretarissen en griffiers verkozen tot de beste bestuurder van de waterschappen. In de tweede ronde neemt hij het op tegen de beste bestuurders van de twaalf provincies.

Vorig jaar won burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, in 2018 viel de eer te beurt aan burgemeester Buijs van Oss.

Stemmen op Verheijen kan via de website bestebestuurder.nl