advertentie Banner Trined

Directeur Bossche Zomer: ‘Het enige dat nog ontbreekt is de zon’

Bijna een maand geleden is het project de Bossche Zomer van start gegaan. Na een moeizaam begin, lijkt het initiatief nu te worden omarmd door Bosschenaren.

Het was een ambitieus initiatief: de gemeente Den Bosch indelen in allerlei kwartieren om daar ondanks de coronacrisis van 1 juli tot 31 augustus toch nog allerlei soorten vermaak te bieden aan de inwoners van Den Bosch, oftewel ‘De Bossche Zomer’. Op het ‘Smakenrad’, een reuzenrad op de Pettelaarse Schans, na, bleven verdere concrete ideeën bij de start nog uit.

En dat stelde Huibert Wilschut, de directeur van het twee maanden durende evenement, allesbehalve gerust: “Ik maak me altijd zorgen bij dit soort projecten. Ik wist dat er veel in de pijplijn zat, maar ik wist ook dat het niet lukte om het allemaal meteen op 1 juni paraat te hebben. Wat ik leuk vind is dat de stad in een paar weken tot bloei is gekomen. Het enige dat nog ontbreekt aan de Bossche Zomer is een lekkere periode met veel zon en hoge temperaturen. Het leeft al enorm, maar als het zonnetje er nog bij komt, ben ik helemaal gelukkig. Er is nu een hele hoop om als Den Bosch trots op te zijn, vind ik.”

Daar hoort volgens Wilschut ook zeker Het Zomertheater bij. Op de Pettelaarse Schans verrijst een openluchttheater waar optredens van onder meer Davina Michelle, Danny Vera, Maan en Tino Martin gaan plaatsvinden. Jan Dirk Vis is namens artiestenbureau Jan Vis samen met nog een aantal andere Bossche creatieve bedrijven de drijfveer achter het evenement, waarvan de kaartverkoop zaterdag van start ging.

Dat verliep zeer voortvarend, vertelt Vis: “We waren wel heel erg zenuwachtig met zijn allen, maar op zaterdag om 11:00 uur begon de kaartverkoop en binnen zeven minuten was Danny Vera uitverkocht. En binnen een uur was 80 procent van alle shows uitverkocht. Dus zaterdag hebben we bijna 9000 tickets verkocht. Da’s wel een uniek gevoel. Eeuwig verliefd, noem ik het altijd.”

Als het aan Wilschut ligt is Het Zomertheater niet het laatste nieuwe project van de Bossche Zomer: “Het zou leuk zijn als we toch nog iets kunnen met ‘kermisachtige activiteiten’. Dat zou ik heel leuk vinden, maar ik weet niet zeker of dat gaat lukken. We willen het graag doen omdat het een groep ondernemers is die stevig getroffen is, maar het moet veilig zijn. Dat is wel echt de basis.”