advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Directeur FC Den Bosch wil naar de Eredivisie, fans zijn sceptisch

FC Den Bosch beleeft een dramatisch voetbalseizoen. De club staat laatste in de Keuken Kampioen Divisie en de financiën staan onder druk. Het moment om jezelf gedeisd te houden, maar daar denkt directeur Rob Almering anders over.

Hij sprak in het Financieel Dagblad de ambitie uit om binnen drie tot vijf jaar te promoveren. Klinkt mooi, maar supporters van de club plaatsten hun vraagtekens. "Ambitie hebben is goed, maar het is nergens op gebaseerd. We staan nota bene laatste en de organisatie van de club is niet op orde", laat de supportersvereniging desgevraagd weten.

"Mijn uitspraak was bedoeld als ambitie, niet als doelstelling", reageert Almering op de supporters. "We moeten inderdaad eerst maar eens punten zien te verzamelen. Realiteitszin is op zijn plaats."

Tekst gaat verder onder de video.

Jordania

Die realiteit is dat FC Den Bosch het financieel zwaar heeft. De club kwam in 2018 bijna in handen van de Georgiër Kakhi Jordania. De salarissen stegen en er werd veel geld geïnvesteerd terwijl de overname nog niet rond was. De KNVB blokkeerde de overname, het huwelijk werd een vechtscheiding en sindsdien werd de begroting twee keer teruggeschroefd. Corona kwam er daarna nog eens bovenop. "Als de financiële situatie al minder is, is dat een extra klap", beaamt Almering.

'Meer van de club verwacht'

Gedegen beleid is nodig om de club uit het slob te trekken. Almering bespreekt dat beleid naar eigen zeggen maandelijks met supporters, maar die supporters zeggen van niet. "Dat gebeurt niet. Het laatste overleg met Almering dateert van 16 september, daarna is het stil gebleven. Ook online, we hadden meer van de club verwacht."

Het laatste overleg met Almering dateert van 16 september, daarna is het stil gebleven.

• Supportersvereniging FC Den Bosch

"Als zij dat zo ervaren, dan hebben ze gelijk. Dan is het aan ons om dat op te pakken", aldus Almering.

Peter Uneken

Terug naar het veld. Een andere zorg voor de directeur is het contract van hoofdtrainer Erik van der Ven. Zijn contract loopt na het huidige seizoen af en gezien de vormcrisis van het elftal wordt gesuggereerd dat hij aan zijn laatste maanden bezig is.

Almering laat daar niets over los, ook niet over Peter Uneken. Die is na dit seizoen vrij, hij wordt bij Jong PSV opgevolgd door Ruud van Nistelrooy. "Het is duidelijk waar we staan."