advertentie Banner SNLR.nl

Discussie over rotonde Sint Teunislaan houdt aan

De rotonde Rompertsebaan/Sint Teunislaan voldoet aan alle landelijke richtlijnen en het aantal ongelukken neemt af sinds 2018. 

Dat was de kern van het betoog van wethouder Kâhya in reactie op de discussienotitie die de VVD en De Bossche Groenen hadden opgesteld over de rotonde.

Volgens beide partijen zijn er nog steeds teveel ongelukken en moeten er meer aanpassingen aan de rotonde komen. Volgens RTL Nieuws is het zelfs het gevaarlijkste kruispunt van Brabant.

Wethouder Kâhya nuanceerde dit door te stellen dat deze cijfers van RTL afkomstig zijn uit de periode tot 2018, daarna zijn er aanpassingen gedaan zoals speciale lampjes, de bike scouts, die fietsers signaleren en daarmee automobilisten waarschuwen.

'Onderbuikgevoel'
De PvdA begreep niet veel van de discussienotitie op dit moment. Volgens raadslid Fouad Kabouti gaat het om drie ongevallen in de laatste anderhalf jaar waarbij niemand gewond raakte. Nieuwjaarsochtend was er dan wel een heel vervelend incident waarbij iemand gewond raakte. Maar dat moet je wel in de context plaatsen en dan moet je niet voortborduren op cijfers uit 2015/2016.” Fouad Kaboutti sprak zelfs van een onderbuikgevoel als het ging om de cijfers.

Voor de zomer komt de wethouder nog wel met een raadsinformatiebrief over het verkeersveiligheidsbeleid in Den Bosch.

De Bossche Groenen en de VVD overwegen toch nog om in de komende raadsvergadering te komen met een motie voor verdere fysieke aanpassingen op de rotonde Rompertsebaan/Sint Teunislaan.