advertentie Banner SNLR.nl

DNI krijgt nieuwe directeur: Schrijvers stopt per direct bij De Pas

Wilco Schrijvers is per direct gestopt als directeur van De Pas. Het bestuur van De Nieuwe Instelling kiest voor een nieuwe directeur voor het toekomstige gemeenschapshuis van Heesch.

Schrijvers laat weten dat hij dit niet had verwacht. "Een aantal weken geleden liet het bestuur van De Nieuwe Instelling onder leiding van Aad van Lopik mij weten dat ik niet in beeld was als directeur voor diezelfde instelling. Dat kwam binnen als een mokerslag", aldus Wilco Schrijvers die sinds 1 januari 2009 directeur is van De Pas in zijn woonplaats.

De Nieuwe Instelling liet mij weten dat ik niet in beeld was als directeur voor diezelfde instelling.

• Wilco Schrijvers - gestopt directeur De Pas

Een duidelijke reden is er volgens hem niet. "Ze willen opnieuw beginnen, een nieuwe start maken. De Pas in een nieuw jasje met dezelfde mensen zagen ze niet zitten." 

DNI wordt straks gevormd door De Pas, KBO, de Eijnderic en bibliotheek. Afgelopen week is er nog een tussentijdse presentatie gegeven van het businessplan aan de partijen in de gemeenteraad van Bernheze. In maart moet de raad besluiten of ze mee gaat in het miljoenen kostende toekomstplan.

Vrijdag was laatste werkdag
Wilco Schrijvers maakt daar geen onderdeel van uit. Afgelopen vrijdag viel een definitief besluit dat inhoudt dat hij per 1 december stopt als directeur bij De Pas. Collega's, medewerkers en relaties heeft hij via een mail op de hoogte gebracht van het nieuws en laten weten dat hij vrijdag de laatste werkzaamheden voor Stichting De Pas heeft verricht.

Zware teleurstelling
"Voor mij een hard gelag, een zware teleurstelling", zo staat in het bericht. "Ik had heel graag samen met jullie willen bouwen aan De Nieuwe Instelling omdat ik in deze opzet geloof en er iets moois voor Heesch en Bernheze kan ontstaan. Ik ga er hoe dan ook vanuit dat jullie er zoals altijd met passie, bevlogenheid en gastvrijheid zullen staan voor onze gasten in De Pas en De Nieuwe Instelling." 

Wie zijn beoogd opvolger is weet Schrijvers niet. Wat hemzelf betreft gaat hij eerst even alles laten bezinken en dan op zoek naar een nieuwe baan. "Ik zie het maar als een kans op verandering."