Docenten Avans werken tijdelijk weer in de zorg

Hogeschool Avans merkt dat steeds meer van hun medewerkers gaan helpen in de zorgsector.

De instelling voor HBO met vestigingen in Den Bosch gaf daar vorige week toestemming voor. “Het gaat bijvoorbeeld om studenten en docenten verpleegkunde die aan het front staan en zich in deze moeilijk tijd willen inzetten om het groeiend tekort aan zorgprofessionals aan en in te vullen. Dit zijn onze helden", zegt Jacomine Ravensbergen, lid van het college van bestuur van Avans.

Hbo-Verpleegkundedocent Ellen Toet werkt sinds deze week 24 uur per week op de intensive care van ziekenhuis Amphia in Breda. “Ik heb nu het gevoel dat er geroepen wordt en daar geef ik gehoor aan. Niet alleen voor de patiënten, maar ook voor mijn stagiaires en voor mezelf. Toen ik het bericht hoorde dat we ruimte kregen om uren te maken in de zorg duurde het niet lang voor ik contact zocht met mijn oude werkgever. Ik ben dankbaar dat ik mij weer kan inzetten op de intensive care en dat mijn collega’s mijn lessen overnemen."

Collega-docent Cindy de Bot gaat vanaf woensdag twee keer per week een avonddienst draaien in de thuiszorg.  “Alle extra handen aan het bed helpen op dit moment. Het maakt niet uit waar dat bed staat", vindt De Bot. “Het vak blijft in je systeem zitten en ik kijk er naar uit om het weer op te pakken en iets te kunnen bijdragen.”

Via Transform kunnen medewerkers in contact komen met werkgevers bij wie ze ook hun steentje bij kunnen dragen. 

advertentie

Lees ook deze artikelen