advertentie Banner SNLR.nl

Dode bij ongeval A2 is 18-jarige jongen uit Boxtel

Het dodelijk slachtoffer van het ongeval dat maandagnacht op de A2 ter hoogte van Den Bosch plaatsvond, is een 18-jarige man uit Boxtel. De bestuurder is een 21-jarige vrouw uit Den Bosch.

Zij raakte lichtgewond en is met een andere inzittende die ook lichtgewond raakte, naar het ziekenhuis in Den Bosch gebracht. Een derde slachtoffer raakte zwaargewond, zij is naar een ziekenhuis in Tilburg overgebracht.

Een auto met daarin vijf inzittenden botste in de nacht van maandag op dinsdag meerdere malen tegen de vangrails op de A2. Naast een dode vielen er ook vier gewonden, waarvan één persoon er ernstig aan toe is. 

Het ongeluk gebeurde iets na 01.00 uur 's nachts ter hoogte van de afslag Sint-Michielsgestel. Door nog onbekende reden raakte de auto van de weg en botste meerdere keren tegen de vangrail. De wagen kwam daarna op het wegdek tot stilstand. Daarbij zouden één of meerdere personen uit de auto zijn geslingerd.

Tekst loopt verder onder de video

Hulpdiensten
Er kwamen meerdere ambulances ter plaatse en er landde een traumahelikopter op het wegdek. Eén van de inzittenden overleed ter plaatse. De overige gewonden zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Er wordt onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De woordvoerder ter plaatse laat weten uit te gaan van een eenzijdig ongeval.

Getuigen
Meerdere getuigen zagen het ongeval gebeuren en stopten om eerste hulp te bieden. Een vrachtwagenchauffeur die achter het ongeluk reed zou zelfs zijn vrachtwagen hebben gebruikt om de weg af te zetten totdat de hulpdiensten arriveerden. Het verkeersongevallenanalyseteam van de politie onderzoekt momenteel de precieze toedracht van dit eenzijdige ongeval. Voor sommige getuigen van het ongeval is slachtofferhulp ingeschakeld.