advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Dode schapen in Oss, mogelijk slachtoffer van wolf

Op twee plaatsen in de gemeente Oss zijn de afgelopen dagen schapen gedood, mogelijk zijn ze het slachtoffer geworden van een wolf.

De dierenartsen van de Herkauwerspraktijk de Overlaet waarschuwen schapenhouders daarom om extra op te passen.

Donderdag werden op de dijk langs het Burgemeester Delenkanaal in Macharen drie doodgebeten schapen aangetroffen en in het water lag er nog een. Twee schapen zijn daar nog vermist. De beelden van de dode dieren zouden duiden op een aanval door een wolf. Van de kadavers is DNA afgenomen om daarover zekerheid te krijgen. Vrijdag werd bekend dat ook in Berghem zes schapen zijn gedood.

Dierenarts Rianne van Helden van de Herkauwerspraktijk waarschuwt schapenhouders om alert te zijn. Als het praktisch mogelijk is, is het te overwegen om de schapen binnen te stallen, zo laat ze weten. "Dat is in sommige gevallen wel lastig, want er zijn schapenhouders die wel zo'n 600 dieren hebben. We adviseren ze dan om de dieren in ieder geval in de buurt van bebouwing te plaatsen". 

Volgens Van Helden kan het nog wel vier weken duren voordat de uitslagen van het DNA-onderzoek bekend zijn. Dan is het pas honderd procent zeker of er inderdaad een wolf actief is in de regio.