advertentie Banner SNLR.nl

Doedelzakspelende actievoerders tegen stikstofpolitiek

Bij de Jumbo aan de Schoonstraat in Heesch roepen actievoerders het winkelend publiek op om een petitie tegen de stikstofpolitiek te tekenen.

Het blijkt te gaan om vertegenwoordigers van Stichting Civitas Christiana die al spelend op een doedelzak en met een megafoon de aandacht trekken van het publiek. "We zijn begonnen in Vinkel bij de Coop vanmorgen en vanuit Heesch gaan we straks nog naar Nistelrode en wellicht ook Uden", aldus Hugo Bos van Civitas Christiana. "Wij zijn een katholieke beweging die opkomt voor het privé-eigendom van de boeren. Ze worden uitgekocht en mogen niet uitbreiden vanwege de stikstofpolitiek, dat is diefstal van de staat. Vandaar deze petitie om de publieke opinie te mobiliseren om boeren te verdedigen en de regering een halt toe te roepen." 

De petitie roept minister Carola Schouten van Landbouw op om te stoppen met de stikstofpolitiek die 'ervoor zorgt dat sector na sector wordt lamgelegd. De boeren zijn hiervan het eerste slachtoffer, terwijl de Nederlandse landbouw en veeteelt tot de schoonste ter wereld behoren', aldus de tekst in de petitie.

"Er hebben al honderden mensen getekend in Vinkel en Heesch en we moete nog door. Dus de actie verloopt goed", aldus Bos die met zijn stichting bewust actie voert in gebieden waar veel boeren wonen.