advertentie Banner SNLR.nl

Don ziet hond langs de weg gedumpt worden: 'Onbegrijpelijk'

Het had niet veel gescheeld of de zwarte bouvier was de drukke Erpseweg overgestoken, achter zijn baasjes aan. Don van den Heuvel zag de hond maandag gedumpt worden in Boekel en ging erachteraan. 

De jongen uit Venhorst was maandag aan het werk bij een bedrijf dat aan de weg grenst en zag het voor zijn ogen gebeuren. De bestuurder van een zilverkleurige Mercedes stopt langs de weg, zet de hond in de berm en vertrekt. "Je denkt: dit gaat niet echt gebeuren, hij komt er zometeen toch wel achter dat ie die hond vergeten is? Maar helaas."

Vakantietijd
Het is een bekend tafereel tijdens de zomermaanden, baasjes die op vakantie gaan en hun 'geliefde' huisdier langs de kant van de weg zetten. Hij bracht de hond bij dierenopvang HoKaZo, waar ze nu regelmatig gedumpte dieren binnenkrijgen. Don vermoedt dan ook dat vakantie de reden is dat de hond moest wijken. "Je rijdt wel in een dikke auto, maar een paar tientjes wegleggen om je hond naar een pension te doen, kan er niet vanaf." 

Aangifte
De dumping heeft veel indruk op Don gemaakt en hij hoopt dan ook dat de bestuurder van de auto gevonden wordt. "Ik heb het kenteken opgeschreven en later online gecheckt, maar daar kwam uit dat het om een Peugeot gaat. Het zou dus kunnen zijn dat er een vals kenteken is gebruikt, maar dat weet ik ook niet zeker." Don heeft aangifte gedaan bij de politie en die zoekt de zaak nu verder uit.