advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Donutkraam strijkt neer in Schaijk en veroorzaakt topdrukte

Het is een opvallende verschijning, zo middenin de bosrijke omgeving van vakantiepark Schaijk. Daar verrees deze maand een 20 meter brede kraam van een wereldberoemd donutmerk. Waar komt die ineens vandaan?

Dat is een vraag waar meer mensen mee liepen, getuige de dagelijke stroomvloed aan klanten. De kraam staat er sinds begin oktober en is een initiatief van ondernemer Charles Veerkamp. Hij is eigenaar van vakantiepark Schaijk en het bijbehorende restaurant.

Zij zijn de afgelopen week druk geweest met het opnieuw opzetten van afhaalconstructies, om de financiële gevolgen van de nieuwe horecasluiting te beperken. Veerkamp ziet hier geen brood in en koos voor een andere oplossing: die oplossing pronkt sinds oktober op de oprit van het vakantiepark.

In de wijde omgeving is deze donut niet te verkrijgen

• Charles Veerkamp

Waarom donuts?

Een donutkraam is niet alledaags, al helemaal niet op deze locatie. Waarom precies dit product? De eigenaar legt uit: "We wilden ons onderscheiden. Dunkin' (het wereldmerk achter de kraam) is nog niet zo groot in Nederland. Daarnaast zitten ze vooral in de Randstad. In de wijde omgeving is deze donut niet te verkrijgen."

Bijkomend voordeel is dat Veerkamp connecties bij het bedrijf heeft. "Daardoor waren de papieren binnen een paar dagen getekend", klinkt het tevreden.

Personeel aan het werk

Naast de broodnodige verdiensten in crisistijd, dient de kraam een ander nut. "We hebben inclusief flex-medewerkers zo'n 65 mensen in dienst, waarvan het merendeel in het restaurant werkt. Zij kunnen nu mooi aan het werk blijven", aldus Veerkamp.