Dorpsraad Berghem zoekt mensen: 'hele nieuwe raad zou het beste zijn'

"Een hele nieuwe dorpsraad voor Berghem desnoods met werkgroepen, dat zou het beste werken." Dat zegt Marianne Dreese, oud-secretaris van de dorpsraad.

Marianne Dreese is afgelopen november na veertien jaar gestopt als secretaris van de dorpsraad Berghem. Nadat Pieter van Houten in november stopte als voorzitter van de dorpsraad Berghem, zag secretaris Marianne Dreese de bui al hangen. "Er zou dan nog meer op mijn bordje komen omdat eerlijkgezegd het meeste werk binnen de dorpsraad door Pieter en mij werd gedaan. Omdat ik een zware rugoperatie had gehad, tegen de zeventig loop vond ik het na veertien jaar ook wel tijd voor iets anders. Met pijn in het hart ben ik gestopt."

Vervanging voor de twee is er nog niet. De dorpsraad Berghem bestaat op dit moment uit vice-voorzitter Jan van Leest, penningmeester Sandra Bouwman en lid Roger Strik. "We zijn volop op zoek, vooral naar een nieuwe secretaris", zegt Jan van Leest die laat weten dat er nog geen aanmeldingen zijn. "We pakken op wat noodzakelijk is, maar er zijn zeker zeven mensen nodig om het goed te doen. In februari starten we met oproepen via de media."

Volgens Dreese moet het werk voor de dorpsraad niet onderschat worden. "Met vier uur per week kom je er niet", aldus Dreese. "De twee mensen die er nu zitten zijn jong en dat wil je ook graag, maar ook druk met een fulltime baan en een gezin. Aan de andere kant moet het ook geen bejaardenclubje worden, dus het is een lastige opgave om geschikte mensen te vinden. Als je het mij vraagt zou een frisse wind met een hele nieuwe club het allerbeste zijn, desnoods met werkgroepen voor bepaalde projecten."

advertentie

Lees ook deze artikelen