Dorpsraad Nistelrode wil sluipverkeer tegenhouden met bloembakken

De dorpsraad Nistelrode wil met bloembakken sluipverkeer tegenhouden. Het gaat vooralsnog om een proef die in september van start moet gaan.

Langzaam rijdende vrachtwagens, bussen en tractoren rijden regelmatig door het centrum van Nistelrode. Om het langzaam rijdende verkeer in te halen, kiezen automobilisten voor een kortere route. Tot ergernis van andere verkeersgebruikers, buurtbewoners en de dorpsraad.  

Verkeersproef

De gemeente is samen met de dorpsraad een verkeersbesluit aan het maken. Wettelijk gezien duurt deze procedure minimaal zes weken. De verwachting is dat de proef in september van start kan gaan tot het einde van het jaar. Arie Kemps van de dorpsraad: “We willen voorkomen dat er sluipverkeer vanuit Uden richting Heesch ontstaat.”

De parkeerplaats achter het gemeentehuis, de achterzijde van het café en de inrit naar de appartementen blijven sowieso bereikbaar voor verkeer.

(De tekst gaat verder onder de video). 

Veiligheid en gezelligheid

Een bijkomend voordeel is de veiligheid van basisschoolkinderen van ’t Maxend in Nistelrode. Door de plaatsing van de bloembakken kunnen de leerlingen ongehinderd op en neer lopen tussen de basisschool en de sporthal.

Verder komt er een stuk straat vrij bij het Raadhuisplaan. Ook daar heeft de dorpsraad van Nistelrode al een idee voor. “We willen met een aantal extra groenvoorzieningen een leuk pleintje creëren in Bernheze.”