advertentie Banner SNLR.nl

Douwe Egberts waardepunten inzameling voor Voedselbank

Non-profitorganisaties uit Rosmalen, Den Bosch en Vught gaan Douwe Egberts waardepunten inzamelen voor de Voedselbank. Lokale Lionsclubs willen de punten ruilen voor koffie en deze producten vervolgens schenken aan de Voedselbank.

Vervolgens wordt de koffie in het voedselpakket gedaan voor arme  gezinnen, die het product niet kunnen veroorloven. Zo  moeten sommige eenoudergezinnen met twee kinderen rondkomen van 13 euro per dag. Hiervan moeten ze onder meer vervoer betalen, onderhoud aan het huis en kleding en daarom blijft er weinig geld over voor een "luxeproduct" zoals Douwe Egberts.

Dat is de aanleiding voor de Lionsclubs om de landelijke actie te houden. In de afgelopen 7 jaar zijn meer dan 300 miljoen Douwe Egberts punten opgehaald. Dit zijn meer dan 600.000 pakken koffie. Ook Douwe Egberts doet mee aan de actie. Zij verhogen de opbrengst met 15%. 

Punten kunnen tot en met 31 december ingeleverd worden bij Albert Heijn Molenhoek Rosmalen, Albert Heijn Gruttostraat Den Bosch, Jumbo Pettelaarseweg Den Bosch, Bossche suikeroom Den Bosch of opgestuurd worden naar de Voedselbank.