advertentie Banner SNLR.nl

Drie bestelbussen in brand op Albardastraat Oss

Op de Albardastraat in de wijk Ruwaard in Oss is in de nacht van zaterdag op zondag een bestelbus uitgebrand. Twee andere bestelbussen raakten beschadigd. De politie sluit brandstichting niet uit.

De melding kwam rond 04.30 uur en ondanks dat de brandweer snel ter plaatste was stond een voertuigen op dat moment al volledig in brand en was niet meer te redden. De andere twee bestelbussen hebben brandschade opgelopen.

Er werd opgeschaald naar code middelbrand maar al snel bleek de inzet van één blusvoertuig voldoende om de vlammenzee te bedwingen. Over de oorzaak van de brand is niets bekend en dus wordt gezien de geschiedenis van de autobranden in Oss al snel gedacht aan brandstichting. Overigens is dit sinds de nieuwjaarsnacht de eerste autobrand in Oss waarvan de oorzaak onbekend is.

Verdachte situatie
De politie heeft directe omgeving rond de bestelbussen afgezet voor sporenonderzoek en van omstanders die op de brand afkwamen is de identiteit vastgelegd. Volgens de politie was er zaterdagmiddag ook al een verdachte situatie bij de auto's. Onder omwonenden is een Burgernet bericht verspreid met een oproep aan getuigen.