Drie coronadoden in gemeente Meierijstad

In de gemeente Meierijstad zijn inmiddels drie personen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Dat laat burgemeester Kees van Rooij weten in een brief aan de inwoners. Met 30 patiënten is het aantal besmettingen in Meierijstad relatief groot ten opzichte van de rest van Brabant, maar tot nu toe waren er nog geen doden gemeld. “We zitten in een voor ons ongekende situatie. Een situatie waarvan de impact, ook in Meierijstad, enorm is”, aldus de burgemeester.

Hij zegt mee te leven met de getroffen gezinnen en spreekt zijn waardering uit voor de zorginstellingen, huisartsen, GGD’s en andere hulpverleners. Hij benadrukt dat de genomen maatregelen zwaar zijn, maar ook hard nodig om verdere verspreiding van het virus zo veel mogelijk te beperken.

Van Rooij: “Ik ben trots op u allen. Ik hoor, weet en zie dat de genomen maatregelen diep ingrijpen, maar ook zorgen voor saamhorigheid. Er ontstaan spontaan tal van initiatieven om elkaar hulp te bieden.  Je ziet in Meierijstad de Kracht van Samen en we zetten eensgezind de schouders onder wat nodig is, ongeacht de gevolgen. Ik wil me daarom graag bij u aansluiten en zal mijn uiterste best doen om de gevolgen, ook in Meierijstad, beheersbaar te houden. Uiteindelijk weten we allemaal dat gezondheid het allerbelangrijkste is in een mensenleven.”

advertentie

Lees ook deze artikelen