De winnaar van 2020 Moustafa Makhlouf

Drie genomineerden strijden om Toegankelijkheidsprijs in Den Bosch

Carlijn Beers, Paul van Gellecom en Theaterfestival Boulevard zijn de drie genomineerden voor de Toegankelijkheidsprijs 2021 in Den Bosch. De prijs is bedoeld voor een inwoner of organisatie die zich inzet voor toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

De afgelopen maanden konden kandidaten worden voorgedragen en een jury heeft daar drie genomineerden uit gekozen. Carlijn Beers is gastvrouw bij de VrijwilligersAcademie073 en is volgens de jury een belangrijke ambassadeur voor vrijwilligerswerk en inclusiviteit.

Paul van Gellecom kreeg zelf een herseninfarct en is nu regiocoördinator bij Stichting Niet Aangeboren Hersenletsel Brabant.

Theaterfestival Boulevard is genomineerd omdat ze veel moeite doet om zo toegankelijk mogelijk te zijn voor mensen met een beperking. Zo zijn er bijvoorbeeld ook voorstellingen met doventolken.

De jury met onder andere wethouder Ufuk Kâhya en eerdere winnaar Moustafa Makhlouf maakt op 6 oktober de winnaar bekend. Die krijgt een wisseltrofee en een geldbedrag van 3000 euro.