Drie jongens richtten midden in de nacht schade aan, minimaal twintig auto's beschadigd

Minimaal twintig auto's die geparkeerd stonden in Berghem zijn afgelopen nacht beschadigd. Drie jongens fietsten door het dorp en schopten zijspiegels van de auto's, blijkt uit camerabeelden.

Een bewoonster van de Landbouwlaan trof vanochtend ook haar zijspiegel aan op de motorkap van haar voertuig. Ook de motorkap zelf was beschadigd. Op haar beelden van omstreeks 5.15 uur waren duidelijk drie jongeren in de leeftijd van 15 á 16 jaar te zien en horen. De jongen die voorop fietste, lukte het niet om de spiegel los te krijgen. 'Wacht maar, dan doe ik het wel', zei een van de jongens die achter hem reed. De bewoner zette een komisch berichtje op Facebook dat de drie 'kleutertjes' bij haar een sticker mogen komen halen. Het bericht ging razendsnel viral. 

Wij zijn anoniem!

• daders

Ze bleek niet de enige met schade te zijn. Er kwamen meldingen vanaf het begin van de Hoessenboschlaan tot aan het einde van de Landbouwlaan en de Zevenbergseweg. De teller staat nu op een twintigtal auto's. "De jongens vonden het grappig om met capuchon en mondkapje op te gaan fietsen. Ze riepen keihard: 'Wij zijn anoniem'. Zo anoniem zijn ze niet, want ze roepen elkaars naam", concludeert de gedupeerde. 

Ze probeerde aangifte te doen, maar ook de politie had het er maar druk mee. Volgende week maandag heeft de bewoner een afspraak op het bureau. Al is de wijkagent wel met de zaak aan de slag gegaan. Hij post op Instagram dat de politie meer beelden in de omgeving gaat opvragen en deze beelden door de digitale recherche verder laat verbeteren. Ook wijkagenten Jeroen van Gils en Dorine Louwers doen een oproep aan de jongens om zich te melden. 

Verveling

De inwoner van de Landbouwlaan vindt dat de jongens erop aangesproken moeten worden en moeten opdraaien voor de kosten. Maar ze denkt ook dat de jongens helemaal niet hebben nagedacht over de gevolgen van hun acties. "Ik heb het idee dat jongeren zich heel erg aan het vervelen zijn vanwege de coronamaatregelen. Na half vijf is er geen avondklok meer, dan gaan ze de straat op en kunnen ze rare dingen doen."

De Landbouwlaan is geen rustige straat

• gedupeerde

De vrouw heeft al langer camera's bij haar voordeur hangen en die zijn al meerdere keren goed van pas gekomen. "De Landbouwlaan is geen rustige straat." Dat is maar weer eens duidelijk geworden.