Drie keer is geen scheepsrecht voor Kim Polling; Sanne van Dijke definitief naar Olympische Spelen

Judoka Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther gaat definitief naar de Olympische Spelen in Tokio. Drie keer ging haar landgenoot en concurrent Kim Polling in beroep tegen die beslissing. Alle keren kreeg zij nul op het rekest.

Polling kon zich niet vinden in de afwegingen van de selectiecommissie. Zo speelde de prestaties op het afgelopen EK een belangrijke rol in de beslissing wie er naar de Spelen ging. Polling zegt dat dat niet op voorhand gecommuniceerd was. Van Dijke won het EK. 

De Heeswijk-Dintherse lijkt nu zeker van de Olympische Spelen die over ongeveer zeven weken beginnen. Eerdere bezwaren werden door de selectiecommissie en de bezwaarcommissie al afgewezen en vrijdag deed ook het bondsbestuur dat. Daarmee lijkt Polling niet meer in beroep te kunnen gaan. Op de Spelen mag er slechts één judoka per land per gewichtsklasse uitkomen. Van Dijke en Polling behoren beiden tot de wereldtop. 

Op de website van de bond staat: “Alles afwegende komt het bondsbestuur tot de conclusie dat de kwalificatieprocedure op juiste wijze is gevolgd en de keuze om Sanne van Dijke te selecteren op juiste wijze tot stand is gekomen. Ook is volgens het bondsbestuur niet gebleken dat de keuze voor Sanne van Dijke naar algemene maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar is.”