advertentie Banner SNLR.nl

Drie scenario’s gepresenteerd voor dorpshart Geffen

Inwoners van Geffen konden woensdag opnieuw meepraten over de toekomst van het dorpshart. In MFC De Koppellinck werd het tweede ‘dorpsgesprek’ gehouden. 

Sinds de samenvoeging van Geffen bij Oss heeft het gemeentehuis zijn functie verloren en wordt er gezocht naar een nieuwe bestemming. Ook het dorpsplein wordt in de plannen betrokken.

Zo’n honderd Geffenaren kwamen woensdag op het dorpsgesprek af. Tijdens de avond werden drie scenario’s gepresenteerd. Die zijn samengesteld op basis van de ideeën en wensen die eerder zijn ontvangen.

De scenario’s:

Scenario 1: Pittoresk plein. Een beetje vergelijkbaar met de Parade in Den Bosch. Een klassiek terrein met vooral veel bomen. Een plein waar genoeg ruimte is voor evenementen en terrassen.  

Scenario 2: Wervelend park. In dit scenario verdwijnt het gemeentehuis. Het komt er speels uit te zien met bijzondere paden. En komen veel bomen en er wordt een soort van strandje gemaakt. Een grote zandvlakte waar bijvoorbeeld beachvolleybal kan worden gespeeld.

Scenario 3: Prettig plantsoen en dorpsplein. Dit is een combinatie van beiden. Het plein krijgt bij dit scenario twee verschillende delen. Het ene deel wordt echt een plein en het andere deel is meer een plantsoen.

Na de presentatie konden de inwoners in groepjes de tekeningen op papier bekijken en hun mening daarover geven. Alle opmerkingen werden vervolgens op een rijtje gezet. De gemeente maakt het uiteindelijke plan. Dat wordt dan eind juni gepresenteerd tijdens een derde dorpsgesprek.