advertentie Banner Trined

Drie voertuigbranden in Oss en omgeving, oorzaak onbekend

In Oss en omgeving was het in de nacht van maandag op dinsdag maar liefst drie keer raak als het gaat om voertuigbranden. In Haren, Heesch en Oss kon de brandweer uitrukken.

Het begon aan de Sweelinckstraat in Heesch waar de brand rond 3.10 uur opgemerkt werd. De brandweer kon niet voorkomen dat een auto daar onherstelbaar werd beschadigd.

Al snel daarna kwam rond 3.15 uur een melding binnen van een bestelbus in brand op 't Heufke in Haren. De brandweer kwam met spoed vanuit het nabijgelegen Megen ter plaatse maar toen stond het voertuig al in lichterlaaie en bleek niet meer te redden. Er lekte ook vloeistof maar de brandweer kon voorkomen dat andere auto’s in brand vlogen.

Iets meer dan een uur later stond een aanhanger in brand in de Jacob Catsstraat in Oss. De politie meldde aanvankelijk aanwijzingen te hebben dat er een gasfles in de aanhanger kon liggen maar dat bleek even later niet het geval. De aanhanger was geladen met velgen en autobanden. De brandweer kon het vuur snel blussen.

In alle gevallen is de oorzaak van de brand nog niet duidelijk . Daarom is het ook niet te zeggen of er een verband is tussen de drie opeenvolgende branden in de omgeving van Oss.