advertentie Banner Trined

Drie waarschuwingen na extra controles bij horeca en sportkantines in Meierijstad

De gemeente Meierijstad heeft de afgelopen twee weken bij 85 horeca- en sportlocaties gecontroleerd op het naleven van de coronavoorschriften. Conclusie: drie officiële waarschuwingen en de regels worden over het algemeen goed nageleefd.

Het oplopend aantal besmettingen met corona en signalen van de GGD naar aanleiding van contactonderzoek waren aanleiding voor burgemeester Kees van Rooij om extra controles uit te voeren.

Toezichthouders, handhavers, boa's en politie brachten de afgelopen twee weken een bezoek aan horecagelegenheden en sportkantines in de gemeente. Op sommige plekken was het nodig tips en aanwijzingen te geven, drie uitbaters kregen een officiële waarschuwing maar over het algemeen worden de regels in Meierijstad rondom corona goed nageleefd. Zo bleek uit de extra bezoeken.

"Het beeld uit de controles wekt vertrouwen", aldus de burgemeester. Omdat de meeste besmettingen volgens het RIVM in de privésfeer plaatsvinden, doet hij een beroep op alle inwoners om voorzichtig te zijn en zich te houden aan geldende regels. "Alleen als iedereen in Meierijstad meewerkt, kan een tweede golf worden doorbroken."

Meierijstad telde woensdag 820 positief geteste inwoners met corona. De uitgebreide cijfers zijn te vinden op deze website onder het kopje ‘coronacijfers’.