advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Driedubbele glimlach dankzij een wollen bloem: De Bloemenman maakt mensen blij

Drie mensen tegelijkertijd blij maken met één gehaakt bloemetje, dat is wat de Bloemenman wil bereiken met een hartverwarmende actie. Het idee is simpel: Een haker maakt een bloem, legt die ergens neer en de vinder stuurt als dank een kaartje op naar een eenzame oudere.

Het is een initiatief van de Udense Ferry van Melis. "Nee ik haak zelf niet", lacht hij. "Maar ik haak graag aan bij goede ideeën. "Ik zag op internet dat een vrouw in Utrecht dit idee daar heeft gelanceerd. Zij heeft het dus bedacht en ik heb contact met haar gezocht om te vragen of ik het hier in Brabant ook mag organiseren en daar stond ze helemaal achter. En nu krijgt het waarschijnlijk zelfs landelijke potentie, dus dat is mooi. Hoe meer mensen we blij kunnen maken hoe liever."

Van Melis maakte een Facebookgroep aan, waarin hij hakers die het leuk vinden om mee te doen, opriep zich te melden. Inmiddels hebben zich al ruim honderd enthousiaste hakers bij hem gemeld. Een van hen is Joke Poulussen uit Odiliapeel. Zij heeft inmiddels zoveel bloemen gehaakt, dat ze de tel niet meer bij kan houden. "Het geeft toch wel een beetje voldoening, gewoon om die mensen blij te maken", vertelt Poulussen. "Want als mensen een kaartje krijgen en ze zijn blij, dan ben ik zelf ook blij."

Bekijk hieronder hoe een van de bewoners van Sint Antonius reageert op de gulle gift.