Drietal ‘recalcitrante’ dertigers gooit blikken bier naar terras in Den Bosch: 'Gewoon vervelend gedrag'

Drie mannen van tussen de 30 en 35 jaar hebben zondagmiddag op het Bolwerk in Den Bosch met blikken bier naar een daaronder gelegen terras gegooid. De drie hebben daarvoor een bekeuring van 95 euro gekregen.

Dat meldt wijkagent Marc de Wit. “We kregen een melding van overlast op het Bolwerk. Ze waren luidruchtig en gedroegen zich vervelend. Ze gooiden meerdere blikken bier naar beneden, die ook op het terras onder het Bolwerk terecht kwamen. En dat vinden mensen meestal niet leuk. Toen we arriveerden, stond één van die gasten op en gooide een blik bier. Ze hebben alle drie een bekeuring gekregen.”

De Wit ziet geen verklaarbare reden voor het gedrag van de dertigers, die overigens bekend zijn bij de politie: “Het was gewoon recalcitrant gedrag, niet meer en niet minder. Er was niemand die ze iets aandeed, gewoon vervelend gedrag.”

Het incident past volgens De Wit in het beeld van de overlast die al geruime tijd in de buurt van de Wilhelminabrug en het station plaatsvindt. In april liet de gemeente weten een 'totaalpakket aan maatregelen' in te zetten om de overlast te verminderen. Eerder werd aan de overlast al aandacht besteed in het Dtv Nieuws, onder andere in onderstaande reportage.