advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Dropzone wil luisterend oor zijn voor Bossche jongeren in coronatijd

In Den Bosch is maandag het initiatief Dropzone gestart, speciaal bedoeld om jongeren in de coronatijd te ondersteunen.

Veel jongeren ervaren momenteel problemen door de langdurige coronamaatregelen. Het gaat dan om bijvoorbeeld eenzaamheid, mindere schoolprestaties, gezondheid en relaties. Bij Dropzone kunnen jongeren terecht voor een luisterend oor en advies, zo is de gedachte. Het is een samenwerking tussen PowerUp073, Farent, Humanitas, GGD Hart voor Brabant en Herlaarhof (onderdeel van Reinier van Arkel. Het wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Spreekuur

Iedere maandag is er tussen 15.30 en 18.30 uur een spreekuur bij het Jongerencentrum Zuid/Oost aan de Gestelseweg 2c. Dropzone wordt gerund door getrainde vrijwilligers die mee kunnen denken over mogelijke volgende stappen voor jongeren die met problemen zitten. Ook zijn er op de locatie een maatschappelijk werker van Farent en een GGD-jeugdarts aanwezig. Zo nodig kan ook de hulp worden ingeroepen van een professional van Herlaarhof.

Wethouder Ufuk Kâhya hoopt dat Dropzone gaat voorzien in een behoefte: “Het ondersteunen van jongeren en het blijven stimuleren van talentontwikkeling vraagt in deze tijd om inventiviteit en extra activiteiten. Dropzone geeft daar op een mooie en bijzondere manier invulling aan. Ik hoop dat jongeren die het nodig hebben hier gebruik van maken en dat ze daardoor mee blijven doen. We willen graag laten weten dat zij er niet alleen voor staan, maar dat we samen verder komen.”