Drugslab voor crystal meth aangetroffen in garagebox in Veghel

In een garagebox aan de Hoofdstraat in Veghel is maandagavond een drugslab aangetroffen. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat het drugslab werd gebruikt voor de productie van crystal meth. Het pand wordt dinsdagmorgen tijdens het onderzoek door zwaarbewapende agenten bewaakt.

"Eerder op de avond kregen we een melding binnen dat er een chemische lucht hing. Agenten ter plaatse schakelden de brandweer in. Het gaat zeer vermoedelijk om een synthetisch drugslab", liet de politie maandagavond weten. 
 Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) kwamen naar het lab voor een eerste onderzoek. Daaruit is gebleken dat in de garagebox de hardrug crystal meth werd geproduceerd. "Zij zullen het lab ook ontmantelen en de recherche is een onderzoek gestart naar de herkomst van het drugslab."
De brandweer opende de deur van een grote schuur maandagavond door middel van een elektrische kettingzaag. Het vermoeden van omwonenden dat er in die schuur een drugslab aanwezig zou zijn, bleek te kloppen.

Zoektocht

Er is een zoektocht gaande naar de mogelijke verdachte of verdachten. Toen de politie maandagavond bij de loods arriveerde om onderzoek te doen naar de herkomst van een chemische lucht, vluchtte  een auto met meerdere inzittenden uit de loods. ''Ze willen er zo snel vandoor dat ze de half openstaande roldeur van het pand eruit rijden. We zijn nog steeds op zoek naar de inzittenden en de auto'', meldt de politie.