advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Drukte bij de milieustraat

De afvalstoffendienst Den Bosch vraagt mensen alleen nog naar de milieustraat te komen als het echt niet kan wachten.

Nu iedereen zoveel mogelijk thuiswerkt is er eindelijk tijd om de zolder, rommelkamer of schuur eens op te ruimen. En de rommel die daaruit komt kun je meteen wegbrengen, toch tijd zat. Maar dat leidt tot grote drukte bij de afvalstort, zo ook in Den Bosch.

De milieustraat aan Treurenburg is de enige die op dit moment nog geopend is. "Bij die aan de Kruisstraat is het wat krapper en dus ook lastiger om anderhalve meter afstand te houden", vertelt Michel de Jong, hoofd afvalstoffendienst van de gemeente. "Ook hebben we hier op Treurenburg een aparte toegangsweg, waardoor er geen verkeersoverlast ontstaat. We doen echt een appel op inwoners van de gemeente om hen te vragen enkel te komen brengen wat niet kan wachten."

Maar houden de Bosschenaren zich daar ook aan? De meeste mensen lijken bouwafval weg te gooien. Had dat niet kunnen blijven liggen? "Nou, eigenlijk wel", bekent een inwoner. "Het had op zich ook volgende week gekund, ja. Maar dan is het gedoe ook nog niet voorbij he, dus of dat nou zoveel uitmaakt." Bij een container een stukje verderop brengt een man het bouwafval van de nieuwe woning van zijn dochter weg, dat kon echt niet wachten. "Maar thuis heb ik ook nog wat puin liggen, daar wacht ik mee tot alles weer wat normaler is".

De milieustraat zal niet zomaar sluiten, aldus De Jong. "Wel vragen we mensen dus even te wachten met oude spullen wegbrengen. Maar als je aan het verbouwen of verhuizen bent zul je soms toch iets weg moeten brengen, voor die mensen willen we er natuurlijk gewoon zijn".