advertentie Banner SP Website

Drukte bij museum Krona voor opnames 'Tussen Kunst & Kitsch'

Waar het doorgaans een oase van rust is bij museum Krona, was dat maandag wel even anders. Honderden bezoekers kwamen naar het museum toe voor de opnames van tv-programma Tussen Kunst en Kitsch. 

De eerste bezoekers staan om half elf 's ochtends al voor de ingang van het museum. In een grote tent buiten de muren van het museum worden ze door het productieteam van AvroTros ontvangen met een kopje koffie.

Sommigen hebben grote verwachtingen, maar de meeste zijn vooral benieuwd naar het verhaal achter hun vondst, zoals Joan uit Uden, die antieke borden mee heeft gebracht. "Ik hoop eigenlijk nergens op, maar ben nieuwsgierig naar wat het precies is of wat men ervan weet. Als het dan toch wat blijkt te zijn, schenk ik ze aan mijn nichtje, die ze dan weer kan bewaren."

Tekst gaat verder onder de video. 

Ander museum
Het is de eerste keer dat Tussen Kunst en Kitsch in Uden wordt opgenomen. Niet alleen museum Krona zelf is blij dat voor deze locatie is gekozen, ook de makers van het programma zijn enthousiast. "Wij stonden te trappelen om naar Uden toe te gaan", vertelt eindredacteur Dorette Kuipers. "Iedere keer die musea in Amsterdam, dat hebben we nu wel gezien. Dit is weer een keer iets heel anders en dat is ook voor ons erg leuk."